english

English

deutsch

Deutsch

Om våra självhushåll semester villa för uthyrning i Frigiliana på Costa del Sol, Andalusien, Spanien

Översikt
Läge: Frigiliana, Costa del Sol Pet Friendly: några husdjur - fråga gärna
Typ av logi: självhushåll Övergången Dag/Tid: fullständigt flexibla dock utcheckning tid beroende inkommande / utgående gäst
Rymmer upp till: 5 personer (2 sovrum, 2 badrum) Access: bilen inte är nödvändigt, 400m promenad till byn på plan och asfalterade väg
Hyrespriser: 355 - 650 euro/vecka Familjevänlig: lämpliga för familjer med barn, äldre, handikappade eller personer med nedsatt rörlighet
Närmaste strand: Närmaste Torrecilla, Burriana stranden i Nerja: 7kms Uthyrning typer som: kort sikt kan, på lång sikt kan, långa vintern låter, korta pauser, semesterboende

Läge, läge, läge

Bara en kort biltur till Nerja på kusten

Vår villa ligger inom ett stenkast från beatuiful byn Frigiliana, en liten men livlig by vid foten av Sierra Almijara och bara 7 kilometer inåt på Costa del Sol och närmaste större stad, Nerja, på kusten. Frigiliana och Nerja är på den östra kanten av provinsen Malaga i den större regionen känd som Andalusien! Se exakt var villan ligger.

...och bara en kort promenad från huset till byn

Villan kunde inte vara mer lämpligt placerade. Det är bara en kort, enkel promenad in i byn längs den plana ytan och land körfält. Vill inte ens tänka på att få in din bil! - Som du kan så enkelt promenera in till byn för att träffa vänner för en uppfriskande drink mitt på dagen, eller äta middag i en av de förstklassiga restauranger eller tapasbarer på kvällen. Coincidentaly, gå tillbaka till huset är inte heller något problem, även om du har haft en för många! Nej Pasa nada! Det är hela idén!

Eller som den lokala herde, Sebastian skulle säga:

"Lycka är utan endast steg till byn följt av en pint eller två av lager eller ett glas av det lokala vinet."

Men att vara på semester är inte allt om enkel tillgång till lokala drycker! Skaffa dig redo för en liten historielektion!

Historien om Cortijo

Den "Cortijo" - hus på landet eller Campo huset som det kallas i Andalusien, har en intressant historia. Under 19th century, det var ursprungligen placerad på en annan plats längre ner i dalen i närheten av en bäck. Dess läge nära den här strömmen var viktigt för lätt tillgång till vatten denna förutsättning eftersom det var en av endast tre destillerier vid denna tidpunkt i Frigiliana. Runt början av andra världskriget var en extrem syndafloden, och strömmen steg till så hög som dörren av byggnaden. Skrämd av detta beslöt ägaren att flytta huset och destilleriet till en högre och säkrare ställning genom att bokstavligen nedmontering byggandet av sin takbjälkar, balkar och strusses, dörrar och fönster, tegelpannor och några av de stenar som grunden och väggar byggdes. Byggnaden flyttades högre upp i dalen och placeras ovanför den ursprungliga allmänhetens rätt till passage som går upp i dalen. Fram till för inte så länge sedan var detta det enda tillgång väg för att komma ur Frigiliana i norr och till angränsande byar i bergen. Det var bokstavligen bara en smal grusväg som breddades och banade bara åtta eller nio år sedan.

Vid någon punkt, stannade destilleriet produktion och befunnit sig i en semi-övergiven stat, används endast som ett land tillflyktsort för tillfälligt stopp-offs och som ett förråd för jordbruks-verktyg och redskap. Ägaren blev då mer intresserad av att ägna tid till att upprätthålla en liten frukt gröda på detta och en angränsande tomt tills fastigheten då var slutligen såldes.

Återställandet av herrgård och destilleriet

Den ursprungliga struktur har totalrenoverats, bevara så mycket av, om inte alla av de ursprungliga detaljerna samtidigt bevara stilen och den distinkta men subtila arkitektoniska särdrag som är typiska för dessa små lantgårdar i Andalusien. Till exempel var tjockleken på väggarna och den grova göra upprätthållas under hela, både på insidan och utsidan. De tjocka sten och murar lera hjälper till att hålla huset varmt på vintern och svalt på sommaren. Vidare, om den form och stil av fönstren densamma, var dock storleken ändras något. Men vanligtvis karakteristiska och charmiga som de var, dessa mindre och slumpmässigt beläget fönster hindras i betydande grad välbehövlig ljus från att komma in i byggnaden. Fönstren var modifierade med endast traditionella material samtidigt som fönstret estetik och design stil i området. De är tillverkade av tropiskt trä och är av triple-ljus, dubbla båge typ med en hermetiska låsmekanism och tvåglasfönster. Den yttre designen fönster är öppna fasade ytterväggarna och en traditionell cottoplattor fönsterbrädet.

De två sovrummen och badrum på baksidan var den ursprungliga stall och djur pennor medan framsidan av huset var tillägnad till destilleriet. Ett av sovrummen har direkt tillgång till en avskild terrass på baksidan av huset som fångar morgonsolen och har utsikt upp i bergen. Den höga tak med sina synliga bjälkar skapar en rymlig, ljus och luftig känsla. Det finns flera dörrar i huset för enkel åtkomst till de olika terrasserna.

Restaurering av hus på landet komplett!

Landsbygd, boende med självhushåll som bäst

Trots att huset är på sluttande mark, det finns mycket få yttre och inre åtgärder, vilket gör boendet är särskilt lämpade för äldre personer eller personer med nedsatt rörlighet. Båda badrum, till exempel, har duschkabin bås med halkskydd plattor. Villan är också perfekt för barnfamiljer, par eller någon bara ute på landsbygden, boende med självhushåll, men med den fördelen av att vara i närheten av byn och dess tjänster.

Trots dess utmärkta läge, skulle du aldrig veta att du var så nära byn. Vårt land Huset ligger i en typisk lantlig miljö, snyggt undangömt i ett angränsande och avskilt dalen. Detta priviledged ståndpunkten lämnar endast den omgivande landsbygden eller "Campo" och Medelhavet på grund för garanterad avkoppling och en trevlig tillflyktsort.

Villan är perfekt beläget på landsbygden på en yta land körfält, och bara en åtta minuters promenad till byn.

Villan är perfekt beläget på landsbygden på en yta land körfält, och bara en åtta minuters promenad till byn.

Vårt land hus ligger mitt i en typisk Medelhavet, landsbygd, bergslandskap, en tålig bergssluttning täckt av vilda rosmarin, timjan och lavendel och rester av gamla olivträd som en gång var en del av en redan existerande plantage. Huset har utsikt över slingrande landsväg och har en bra utsiktspunkt för att bevittna affären i början av landsbygden, lantliv. Getherden, som håller sin flock getter längre upp på vägen, passerar ofta förbi med sin lilla framfart galningar på kvällarna (bara på kvällarna). Ha detta stängd! Att göra en mindre sensation dock, men imponerande ändå är den mycket vacker par oxar som kommer med så sällan och imponerande som en bepansrad bank lastbil. OMG! Dessa djur är enorma! Håll utkik också för de hästar som går trav med som en del av en guidad häst utflykt upp i bergen under ledning av Placido, eller ibland när Franci, Miguel eller David ta sina hästar upp körfält för trav och ett bad, kan du gå ut och har dem sluta. Ta lite socker eller en morot ut med dig och de ska gärna låta dig klappa hästen.

Tillbaka till toppen

Inredningsdetaljer i vårt typiskt andalusiska hus på landet

Inredning och möblering

Vi har gjort allt för att göra huset och boende så bekväm och trevlig som möjligt, både för kropp och själ. Som sådan har huset varit selektivt och smakfullt inredda, innehåller en intressant blandning av moderna och antika. Inredningen har noggrant och målmedvetet valt för att göra huset så varm, skön och välkomnande som möjligt med intressanta och uppfriskande målningar och bilder i alla rum.

Sovrum och badrum

De rum med eget badrum är otroligt rymlig och luftig, med två stora fönster för att släppa in massor av ljus och sval bris på sommaren. I centrum för uppmärksamheten i denna sovrummet har helt enkelt vara den fantastiska fyra affisch, gjutjärn, queen-size säng. En enorm armoire lägger en framstående och sofistikerat och framstående touch. Den badrum har en stor duschkabin stall på 90 x 90 cm och är fascinerande dekorerad.

Extremt rymligt sovrum med badrum med fantastiska, queen-size himmelssäng.

Regal och lyckobringande sovrum med badrum.

Det andra sovrummet är ett sovrum med dubbelsäng och är utrustad med två enkelsängar 1,00 m x 2,00 m vardera. ** Dessa sängar är designade för att fogas samman för att göra en stor king size säng ** - helt fantastisk för två par - motsvarar minskade slåss och oenighet sovarrangemang för himmelssäng! Det finns också en oerhört rymlig garderob och ett skrivbord och stol. Detta sovrum har även tillgång till den avskilda tillbaka terrass med bord och stolar och trädgård bänk - den perfekta platsen för tyst vakna till på morgonen med frukost.

Fullt utrustade lantkök

Köket är ljust och rymligt bedrägligt. Det är löjligt välutrustad och omfattar en elektrisk ugn, köksfläkt, kombi kyl / frys, mikro, handhållna matberedare, elektrisk juicepress, franska pressen, massor av porslin, uppläggningsfat, osv, teservis, BBQ redskap och en mängd andra utstyrsel avgörande för att göra köksarbete, ja, bokstavligen en vind. Om du planerar att komma till en lång vinter låt eller lång semester paus och tänker på att sätta i köket genom sina steg, kommer du vara glad att veta att det finns vansinniga mängder disk utrymme för böjning dina grejer och få upp till alla typer av tänkbara lunacies i köket. Det finns goda under disk lagringsutrymme också, för att inte nämna en stor och separat skafferi som fördubblas upp som en tvätt med massor av hyllor. Och låt oss inte glömma porslin diskbänk, lägga till en slutgiltig och definitiv touch till köket älskare "paradiset på jorden!

Andra detaljer

Det finns takfläktar i alla rum för att svalka sig under de varma sommarmånaderna, och för vintern låter, en kraftfull, ekologiska 13kW pelletskamin (pellets värmare) ger den nödvändiga värmebehovet. För varje vecka vinter låter, är pellets ingår i hyran, dock för långa vintern låter, är pellets tillhandahålles till självkostnadspris för låter på 8 dagar eller mer. Handdukar och sängkläder tillhandahålls för alla låter. Vid bokning av mer än en vecka, är extra lakan och handdukar tillhandahålls.

Freeview satellit-TV, hi-fi och pay-as-you-go internet ingår också. Sony Playstation 2 och samling av spel finns också att hyra till ett rimligt pris per vecka. Av detta och andra ytterligare krav, kolla in våra statister avsnitt.

Exteriör

Helt mot söder fastighet med havsutsikt.

Fastigheten är fullt söderläge och erbjuder fantastisk, förhöjda utsikt över den omgivande landsbygden, ner genom dalen, över avokado och mango odlingar med härlig havsutsikt i fjärran. Exteriören är möblerad för uteservering och bekväm lounge utomhus. Har lunch eller middag ute på terrassen eller lata dig vid poolen på solstolarna titta på enstaka förbipasserande på väg in i byn. Om du är den intima typ på morgonen, se solen på baksidan uteplats som kikar över från bakom kullen medan du njuter av en trevlig lugn frukost. Men eftersom dagen värmer upp, plask i poolen och svalka medan BBQ är fräsande. Eller helt enkelt utspridda på en solstol med en iskall drink i handen med lite skön musik samtidigt få en solbränna och känna den söta sval bris porlande över huden.

Som vetter mot söder terrass och pool terrass med direkt tillgång till vardagsrum.

Som vetter mot söder täckt terrass och pool terrass.

Ovan mark pool - barnskyddande pool

Som en extra säkerhetsåtgärd, kan du vara i vardagsrummet och ändå ha en klar bild av poolen för att hålla ett öga på de små leker. En annan viktig säkerhetsfunktion i poolen är att stegen kan olåsta och tas bort när poolen inte används göra det fullt barnsäkert, även om du inte håller ett ständigt öga på barnen. Pool djup är 1,2 m, bredd 3,5 m

Och om att vara lat vid poolen blir för mycket av en bar, det finns många utomhusaktiviteter och saker att göra både i och runt Frigiliana!

Fruktträd och kryddträdgård

Landskapsplanering har nu utvecklats till en energisk, attraktiv ung trädgård med utvecklingsländer rabatter, blommande klätterväxter och väl utvecklade fruktträd. Den orange träd är färdigutvecklat och har redan producerat över flera säsonger. I år i oktober (2010), kommer citron träd bära citroner för första gången och kommer att fortsätta att göra det löpande under hela året. Den lind är liten, men liksom citron, är bearng för första gången och trots en mycket mindre träd, som redan har ett blygsamt antal frukt. Det finns också en grapefrukt, guava, och två bananträd. Bananträdet har redan gett en stor frukt pod med yngre frukt som snabbt utvecklas. Det finns också en liten örtagård med olika aromatiska örter. Gästerna är välkomna att plocka frukt när det är säsong samt örter för matlagning i köket.

Fastigheten är helt inhägnad och gated med en stor skjutgrind med ett säkerhetslås. Uppfarten har tillräcklig Parkering för 2 bilar och är väl upplyst på natten. Det finns ytterligare parkering på framsidan av huset utanför körfältet.

Jag har också inrättat en kompostbehållaren för insamling av allt organiskt avfall från köket.

Sammanfattning av viktiga funktioner

Värde för pengarna Utmärkt värde för pengarna - utsökt och bekväma möbler och dekoration, utmärkta faciliteter och utrustning, fruktansvärt charmiga och tvåspråkiga värd, 24h tillgängliga stödet. Helt enkelt en av de bästa egenskaperna som finns på landsbygden Andalusien och Costa del Sol.
Superb praktisk plats Unik liten pärla - ger dig det bästa av båda världarna - superb läge på landet, helt i söderläge med havet och bergen men ändå bara ett praktiskt åtta minuters promenad in i byn på en plan yta och landsväg. Bil behövs inte.
Rustik Äkthet Villa med historia, arkitektur bevarad, original och autentiska inslag, till inneboende värde och en känsla av att vara i ett familjehem. Placerad på ett spritt Hamlet - känsla av yttre avskildhet och utrymme bibehållas.
Särdragen Tillfälle att bevittna affären i början av landsbygden, lantliv - de getter, hästar, oxar, vandrare, vilda djur, natur promenader, allmänna förehavanden. Fruktträd och örtagård tillgängliga för gästerna.
Ytterligare funktioner Väl utrustade och rymliga köket, takfläktar i alla rum, kraftfull pelletskamin, täcken till vintern, stora garderober i båda sovrummen, myggnät på alla fönster, hårtork förutsättning, sänglinne och handdukar, stora och rymliga terrasser - täcks och avtäcks , säkert och gott om parkeringsplatser för två bilar, engelska Freeview / Satellit-TV, pay-as-you-go internet, Stereo / CD-spelare, mini-bibliotek med guideböcker och topografiska karta över området, kuponger hotell för bokning av två eller tre veckor, rökare välkomna, hundar välkomna men vänligen fråga först.
Hyrespriser och gruppen Alternativ Storlek Mycket konkurrenskraftiga priser och utmärkt värde för pengarna. Två prissättning strukturer som bygger på olika gruppstorlekar med en tilltalande rabatterat pris om bokningar för två personer, par med en baby eller barn eller individer.
Trygghet och säkerhet Barn kan ses på när i poolen bekvämt från vardagsrummet eller terrass. Fullt barnsäker bassäng som stege kan olåsta och tas bort när poolen inte används. Fastighet inhägnade fullt med låsning grind. Fastigheten är i en liten by intill byn och inte på egen hand eller isoleras från andra hus, byn eller huvudvägen.